Jaume Gavaldà: El llegat de Sherlock Holmes

El passat 26 de febrer, Jaume Gavaldà, advocat i membre destacat del “Circulo Holmes”, parlà d’Adrian Conan Doyle sobre el llegat de Sherlock Holmes.

Adrian Malcolm Conan Doyle va ser el fill més jove d’Arthur Conan Doyle, escriptor escocès creador del famós detectiu Sherlock Holmes, protagonista de les novel·les de ficció criminal.

El ponent, amb una memòria prodigiosa, va parlar de tots els descendents de l’escriptor. Pel què fa a Adrian, el benjamí de la saga, ha estat reconegut com a conductor de cotxes de carrera, caçador de caça major, explorador i escriptor.

Se’l coneix com a “playboy malbaratador”, perquè juntament amb el seu germà Denis va utilitzar la gran fortuna del seu pare com una “vaca lletera” vivint a cos de rei. Es va casar amb Anna Andersen, danesa, i va ser l’executor literari del seu pare després de la mort de la seva mare.

Va fundar la Fundació Sir Arthur Conan Doyle a Suïssa l’any 1965. A la seva mort, va ser la seva germana Jean, qui va assumir el càrrec de marmessor literari del seu pare.