Programació

18 de setembre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Acte institucional d’inauguració del Curs 2023-24. En acabar, “MÚSICA DE TOTA UNA VIDA”, Sheila Grados acompanyada al piano per Marta Olivé.

25 de setembre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Mossos d’Esquadra – “Petits consells per a grans persones”
El cos de Mossos d’Esquadra planteja un model policial de proximitat, propi d’una policia adaptada a la nova realitat del segle XXI i que té en compte les necessitats de la ciutadania, les seves inquietuds i les seves demandes.

2 d’octubre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Antoni Roca i Rosell – “Einstein i Catalunya”
El curs que Einstein va donar a l’Institut d’Estudis Catalans el febrer de 1923 s’emmarcava en un esforç que el Consell de Pedagogia de la Mancomunitat estava portant a terme per promoure la recerca científica i tècnica. Els seus efectes no s’han manifestat fins passades dècades, però el ressò d’aquest curs continua present un segle més tard.

9 d’octubre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Pau Vidal – “La llengua catalana”
Conferencia sobre la situació del català avui i taula rodona amb la intervenció de testimonis diversos, que aportaran la seva visió sobre la situació del català.

16 d’octubre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Lluís Prat Viñas – “El làser i les seves aplicacions”
El làser es una font de llum que cada dia penetra en més àmbits: als supermercats, als CD, a les telecomunicacions, a les fibres òptiques, als hospitals, a la indústria, a la construcció, a la topografia, a la biologia,… i a la guerra.

23 d’octubre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Eulogi Domènech i Marta Rico – “Llegat emocional al segle XXI”
El llegat emocional són totes aquelles experiències que volem compartir amb les persones del nostre voltant. De quines eines disposem per construir i gestionar aquest llegat emocional?

30 d’octubre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Carles Bertran, Lali Barenys i Namima – “Dona, lluita”
Perquè parlem de lluita i parlem de dones, i perquè invoquem a la Lluita. El nostre viatge està ple de poemes , cançons, històries, ple de paraules i de melodies , el nostre viatge fa un recorregut per les diferents lluites d’alliberament, les secretes i individuals i les col·lectives, un recorregut pels sentiments i les emocions.

6 de novembre – 16.30 h. – Teatre l’Ateneu
Assemblea general de socis

6 de novembre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Montserrat Nebrera – “Pot la democràcia sustentar-se en la mentida?”
El ciberespai, les noves tecnologies i les xarxes socials han accelerat un fenomen que ja es donava quan sols teníem televisió, ràdio i alguns diaris: la confusió entre la informació veraç i la intencionadament falsa. Desinformar ha esdevingut una nova arma de guerra, potser la més letal, en un món que segueix en conflicte.

13 de novembre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Anthus – “La nova cançó catalana”
A començament dels anys 60, Catalunya segueix vivint en la foscor del franquisme, una dictadura que ofega les expressions més creatives de la nostra societat. Un nou moviment cultural però, dona llum als anhels més artístics i socials del nostre país. La crida “ens calen cançons d’ara” desperta les inquietuds dels nostres poetes, compositors i cantautors més joves i menys joves, fent de la llengua catalana l’instrument per reafirmar la voluntat de ser de tota una societat.

20 de novembre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Quim Torra – “Lliçons d’una pandèmia”
El Molt Honorable President de la Generalitat, Quim Torra i Pla, ens explicarà de manera planera i distesa, però amb rigor i esperit crític, l’experiència de dirigir el país en el període més fosc i difícil dels últims anys. La pandèmia de la Covid-19 va transformar el país durant uns mesos i va alterar l’ordre de prioritats de tothom.

23 de novembre – 18 h. – SORTIDA
Visitarem una fabrica d’oli a Tàrrega i diferents indrets d’ Agramunt

27 de novembre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Escola de música d’Igualada – “Concert de Santa Cecília”

4 de desembre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
ZOOM – Projecció d’una de les pel·lícules finalistes del de la XXI a. edició del Festival.

11 de desembre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Joan Anton Català – “Joan Oró, el científic de la vida”
Joan Oró és una de les figures científiques més rellevants del segle XX, i va dedicar la seva vida, a l’estudi de l’origen de la vida. Enguany celebrem el centenari del seu naixement.

18 de desembre – 18 h. – Teatre l’Ateneu
XMAS VOCAL QUARTET – “Una vetllada nadalenca”
Una formació de 4 veus i la seva directora que s’incorpora en alguns temes com a la 5ena cantant, ens oferiran un concert amb els clàssics nadalencs més coneguts.