Programació

17 d’abril – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Valentí Maymó – “Camins del paradís”.
Un espectacle singular dramatitzat per Jordi Lara, que a la pell del poeta Jacint Verdaguer, ens parla de la seva vida i d’alguns dels poemes del folguerolenc.

24 d’abril – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Marta Valls – “El món àrab i l’islam: trobades i diferències”.
Ens aclarirà els conceptes que sovint generen confusions, com els termes àrab, musulmà o moro; o bé gihad, xaria, sunnisme i xiisme. Reflexionar entre què uneix i què separa el món àrab i l’islam.

8 de maig – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Francesc Bailón – “Fridtjof Nansen. L’explorador complet”.
Aventurer, atleta, explorador, científic i diplomàtic noruec que fins i tot va arribar a ser guardonat amb el premi Nobel de la Pau.

15 de maig – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Maritxell Aulines – “Erupcions volcàniques en l’era digital. Exemple de La Palma 2021”.
L’erupció volcànica de La Palma va obrir noticiaris televisius i radiofònics, portades de premsa escrita i fou trending tòpic a les xarxes socials. 

17 de maig – SORTIDA
Sortida cap el Bergadà visitarem la Mina de Sant Corneli a Cercs i la Colònia Vidal a Puig-reig. Més informació a FerFrans.

22 de maig – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Joan valentí i David Pintó – Obra teatral “La primera”. 
Relata la desconeguda història de Nativitat Yarza Planas, la primera alcaldessa de Catalunya que després de 40 anys d’exili no va aconseguir tornar a casa.

29 de maig – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Francisco Molino – “Aprendre a interpretar les etiquetes dels aliments”. 
La Unió Europea té la normativa sobre etiquetatge més protectora del món, fet xoca amb les dades que diuen que al voltant del 15 % dels productes tenen algun error d’etiquetatge.

5 de juny – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Josep Clotet – “Les mentides de les pseudociències”.
En els darrers anys hem experimentat un increment de les teràpies alternatives, que posa en risc a persones vulnerables i fàcilment influenciables.

12 de juny – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Txell Feixes – “Les dones valentes i aliades de l’Orient mitjà”.
Diàleg amb Laura Martín, s’abordaran, els testimonis de lluites, sovint soterrades o silenciades, que lidera el col·lectiu femení a la regió.

19 de juny – 18 h – Teatre Forum
Josep M. Roviralta i David Serrano – “Domicili inconegut”.
Quins són els límits de l’amistat? On queda l’estimació i el compromís quan les coses van malament? Quan les situacions arriben al límit, què s’està disposat a fer per sobreviure?