Pel·lícula: “Unzué, el último equipo de Juancar”

El passat dilluns, 4 de desembre es va projectar a AUGA la pel.lícula guanyadora del festival ZOOM. Es tracta del documental de Juan Carlos Unzué, sobre la malaltia que pateix, l’ELA. Unzué a través d’aquest documental pretén fer visible la dura realitat d’una malaltia degenerativa que acaba arruïnant i matant a les persones que la pateixen. Ell afronta la malaltia amb una serenitat, força, valentia i compromís excepcional. Gràcies a ell s’ha donat a conèixer una malaltia per molta gent desconeguda i al ser, una persona popular i mediàtica, ha pogut emprendre accions per recaptar fons per la investigació, com omplir el Camp Nou en un partit solidari on es van recollir prop de cinc milions.

El documental mostra molts moments de gran emotivitat i també de gran duresa al veure diferents testimonis que pateixen ELA. Impacta molt l’actitud i serenitat d’Unzué que afronta la situació sempre amb un somriure i una actitud molt positiva.

Ell reconeix ser un “privilegiat” perquè disposa de recursos econòmics per cobrir les grans despeses necessàries i per tenir una família que l’acompanya en tot moment, especialment la Maria, la seva dona que el cuida i l’acompanya totes les hores del dia. Però… què passa quan es dona un cas en una família amb pocs recursos?. Aquí la societat hauria d’ajudar. Aquest és el somni d’Unzué, que s’investigui aquesta malaltia i que tots els malalts se’ls pugui atendre dignament.