Mercè Romero-Gómez, un ull al cel i l’altre a Igualada

Profitosa i molt agradable la lliçó que Mercè Romero-Gómez va donar a Auga el dilluns 25.

A partir dels títols universitaris que la Mercè té i que ens saltem per no ocupar tota la pàgina , va explicar-nos la gènesis del nanosatèl·lit català que ens vigila des de l’espai. Un artefacte que va rebre el nom de “enxaneta ” a través d’ un concurs entre el escolars del país.

L’enxaneta es va enlairar el passat març després de dos intents fallits. L’ Impulsava el coet “Soyuz 2 ” i va sortir des de la base espacial de Baikonur, al Kazajistantàn. Des de llavors l’anxaneta mira dos cops al dia les terres i ciutats de Catalunya d’on rep i on envia informació

És la seva anhelada feina: ullar el satèl·lit sense deixar d’ullar el seu fills pel Passeig d’Igualada.