Josep Maria Espinàs i el seu viatge per la Segarra

Hem organitzat aquesta sessió conjuntament amb l’Aula de Cervera per recordar el viatge que Josep Maria Espinàs va fer per la Segarra, ara farà prop de 60 anys, i del qual en va sortir el llibre “A peu per la Segarra”.

Farem un recorregut per alguns dels pobles i llocs on ell es va aturar i va comentar en el llibre.

El dimarts dia 7 d’agost de 1962 un jove Espinàs, de trenta-cinc anys, arriba a Cervera, a quarts de vuit del vespre, disposat a emprendre un recorregut a peu pel que ell anomena la Segarra ‘estricta’ i que durarà fins el dia 15 d’agost, dia en que retorna a Cervera.

L’originalitat d’Espinàs i allò que ens fa més proper el seu treball és el mitjà de locomoció: el barceloní recorrerà el trajecte no en calessa, ni a lloms d’un èquid ni dins d’un cotxe, sinó amb el “tren espardenyal” -com li diuen a Torà-, és a dir: a peu. Equipat només amb una boina i un vell sarró on hi carrega poc més que la llibreta d’apunts, una pipa, una càmera de retratar i, a voltes, un grapat d’ametlles i un bocí ressec de pastís.


Podeu seguir la conferència en aquest enllaç.