Carolina Riba torna a l’escenari d’AUGA

Carolina Riba va tornar a l’escenari d’AUGA per seguir explicant-nos detalls que ens passen desapercebuts, malgrat tenir-los al nostre entorn.
Aquesta vegada fou sobre l’edifici de l’Asil de la ciutat d’Igualada. Contà, fruit del seu treblall de camp i del repàs de l’obra escrita de Rubió i Bellver, com molts dels elements constructius de l’edifici són inspirats en construccions populars de la pagesia catalana.

Així ensenyà com el rastell de pedres que corona l’edifici de l’Asil és una còpia d’una paret de pedra seca que aguanta el terraplè d’un camp d’una comarca tarragonina. També com, bona part de les finestres s’inspiren amb les portes de les cabanes de vinya de l’Anoia i el Bages. Pous, portes principals i elements de l’esgésia entronquen amb la més pura tradició de l’arquitectura rural. Documentadíssima explicació il·lustrada amb moltes fotografies en les quals es podia veure, també, com l’arquitecta utilitzà fòssils de la nostra comarca.

​El dilluns 7, Antoni Olivé ens donarà la seva visió de com aniran les eleccions de l’endemà a USA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.