Viatge al país dels Càtars amb Antoni Dalmau

La sessió d’AUGA del dilluns 26 de setembre va començar projectant algunes fotografies del viatge que 44 anoiencs van fer al País dels Càtars, acompanyats per l’historiador Antoni Dalmau. Un viatge de quatre dies (del 20 al 23 de setembre) molt aprofitats, on castells i catedrals, viles i ciutats foren caminades tot escoltant les explicacions d’Antoni Dalmau sobre la història de l’heretgia albigesa. Van viatjat per terres de Tolosa de Llenguadoc, Carcassona, Albi,etc….per tal de conèixer els llocs i els fets on es va desenvolupar la doctrina del catarisme i la fi violenta dels seus adeptes.

Mereix destacar-ne el fet que, a Montsegur i mentre una part dels excursionistes anaven baixant del castell, van presentar-se, davant l’estela commemorativa dels càtars cremats el 16 de març de 1244, quatre persones búlgares que, encenent una espelma i desprès de pregar, van recitar els noms de tots i cadascun dels homes i dones llençats a la foguera. El viatge va recórrer Tolosa de Llenguadoc, Albi, Carcassona, entre els punts més coneguts.

La sessió va continuar amb un vell conegut d’AUGA, Francesc Lozano Winterhalder, qui va informar sobre els últims descobriments referents al planeta Mart.

La setmana vinent, Sara Camps ens parlarà de la seva experiència com a mestra voluntària a Amèrica Llatina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.