Un avió pot desaparèixer per sempre

Marc Perez-Batlle, jove enginyer Aeronàutic i de Telecomunicacions i Professor de la UPC, va parlar a l’AUGA dels vols en avió. A partir d’unes imatges molt suggerents que mostràven els trajectes que al llarg del dia feien tots els avions del món, va fer adonar al public de l’enorme quantitat de vols que ratllen el planeta. I ho va concretar amb xifres del 2014: prop de 900 milions de viatgers sobre Europa i 2.400 milions en el total mundial. I el resultat de tot plegat era una xifra petitíssima de morts per accident aeri.

Dit això passà a analitzar la desaparició de l’avió de Malassia Air Lines a partir de les dades de què es disposen i les últimes gravacions de la cabina. La feblesa de dades que proporcionen les caixes negres i els escassos mitjans de supervisió en les gran travessies oceàniques van esparverar una mica als oients. Van concretar que els trossos d’avió trobats a la Illa de la Reunión pertanyien amb seguretat a l’avió desaparegut, però que poc en facilitaven la localització.

La frase final fou que tothom seguirà utilitzant l’avió.
P1140122
El proper dilluns Pau Fuster ens acostarà el Jazz a l’AUIGA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.