Óscar Romero, el bisbe dels pobres

La presència de Bernabé Dalmau parlant d’Óscar Romero portà molt gent a​ ​la sessió d’AUGA del ​T​eatre de l’Ateneu Igualadí​.​ Dalmau, monjo de Montserrat i igualadí, anà trenant ​-​pausada​ment​ i documentadament​-​ tota l’evolució que va fer el bisbe Oscar Romero fins ​​posicionar​-se clarament a favor del pobres del seu país.

Sortint de ​les ​posicions m​és còmodes i convencionals​, Romero​ evolucionà pas a pas i fe​u​ partícip a tothom de les seves postures respecte la situació de pobresa i pre-guerra que és vivia a El Salvador​. Romero no va deixar mai dubte de quin era els seus pensaments. Tot plegat el portà a morir assassinat per uns trets de fusell el dia 24 de març de 1980. Les difamacions sobre la seva persona van continuar fins hi tot desprès de mort.

​Enguany ha estat beatificat sota l’impuls del Papa Francesc. I, encara ara, és una de les figures més rellevants de la república de El Salvador i, en moltes comunitats, el veneren com a patró dels pobles de Sudamèrica.

​El proper dilluns, la pianista Neus Peris tancarà aquest primer trimestre d’AUGA amb un concert que no dubtem en recomanar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.