A l’AUGA, Concepció Ramió i Terres de Marca

Dilluns es va inaugurar el nou curs d’AUGA – l’Aula d’Extensió Universitària a L’Anoia- amb la presència del Sr. Marc Castells, Alcalde d’Igualada, i del Sr. Jordi Barón, Conseller de Cultura del Consell Comarcal, i una assistència massiva que omplia el teatre de l’Ateneu. En aquest teatre, ple de gom a gom, s’hi endevinava un relleu generacional fruit de l’incorporació de nous jubilats.

Concepció Ramió va desgranar els orígens geogràfics de la sardana: Figueres, Torroella de Montgrí, Castelló d’Empúries… i, també, alguns noms: Pep Ventura, Vicenç Bou,… que a partir de finals del segle XVIII, i sota influència de l’Òpera italiana i les bandes militars, van iniciar les primeres composicions.

Ramió va detallar cada un dels instruments i n’explicà la seva construcció i funció en el sí de la cobla, amb l’ajuda dels músics de la Cobla Terres de Marca. Després explicà l’evolució de la sardana i la concreció en dos tirades actual. Detallà cada pas en la composició de cada sardana.

Acabà l’acte a la pista de l’Ateneu on es ballaren dues de les sardanes que Ramió havia utilitzat en la seva dissertació: “Llevantina” i “La Maria de les Trenes”. Més de dues-centes persones s’enllaçaren per ballar-les.

La setmana vinent, Jordi Badia ens descobrirà la història i l’actualitat del Barça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.