Lluís M. Albín, memòria i agraïment

Vint anys desprès de la seva mort i quan en fa cent del seu naixement, s’aviva el record de l’arquitecte i humanista Lluís Maria Albín. 
Un record agraït de la gent que el va tractar. També, i especialment, dels qui foren “clients” seus: persones a qui Albín els va projectar i dirigir la construcció del seu habitatge, fàbrica o d’altres edificis. Clients que, cinquanta anys després, estan molt satisfets de la visió de futur que va tenir Albín i de la qualitat de la construcció. Construccions fetes amb recursos no gaire cars i que han resistit molt bé el pas del temps.
Jaume Farrés, cisteller i canyisser, va relatar les murrieries tècniques i grans coneixements constructius d’Albín, amb qui va col.laborar en molts dels setanta projectes que Albín va realitzar a Igualada. Desprès es passà un documental on es visualitzaven cases i edificis fets per Albín, entre ells el Convent dels Caputxins d’Igualada guiats i valorats pel P.Lluís de Reus.
Anna Albín, arquitecte i filla de Lluís Albín, va exposar detalls més personals i familiars. Carles Crespo, Arquitecte Municipal d’Igualada, va cloure la sessió amb un apropament a la singularitat tècnica d’Albín explicada sobre edificis construïts a d’altres ciutats. Albín va projectar i realitzar unes mil set-centes construccions al llarg de la vida.
 
Dilluns vinent, la companyia Ytuquepintas ens portarà un espectacle multidisciplinar amb il·lustració amb sorra, circ, música en directe i pintura ràpida.
auga_lluis albin

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.