Recordant l’Oratori “Mil Anys”

El dia 28 de març del 2004 s’estrenava a la Basílica de Santa Maria d’Igualada l’Oratori “Mil Anys”. Aquell dia l’església gran no va poder encabir tota la gent que volia assistir-hi.

L’Oratori va ser la resposta que van donar Antoni Dalmau en la lletra i Valentí Miserachs en la música a la petició de commemorar el mil·lenari del temple. I diumenge que ve, sota la batuta de Valentí Miserachs, cors, orquestra, solistes i orgue tornaran a interpretar-lo.

Per això, dilluns passat a l’AUGA, Antoni Dalmau va explicar la gènesi del text: la història que s’hi explica, els fets importants ocorreguts a la ciutat poèticament narrats en el cant. En va llegir alguns fragments i, especialment, l’himne final, que es va mostrar com un cant esperançat i valent per a la nostra societat i la nostra ciutat.

Josep Miquel Mindàn, el director qui ha coordinat i dirigit tota la part musical fins que diumenge entregui la batuta a Valentí Miserachs, va fer entenedora la partitura a tot l’auditori, tant pels entesos com als no coneixedors del llenguatge musical. Amb extraordinaria facilitat va explicar la dificultat i la resolució d’alguns passatges i el públic, escoltant-los, s’adonà encara més de la bellesa i emotivitat d’un Oratori excepcional.

El proper dilluns, a l’AUGA farem una aproximació a la figura de l’arquitecte Lluís Albín.

auga_milenari

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.