Un robot de mascota

Aquesta setmana a l’AUGA ens hem tornat a acostar al món dels robots. Si l’any passat la Universitat Politècnica de Catalunya ja ens va iniciar al món de la robòtica d’alta precisió destinada a les operacions quirúrgiques, aquesta vegada els robots eren d’ús més general i, en alguns casos, molt originals.
Robots destinats a estimular nens autistes, robots per a la recuperació física o, entre molts altres usos, robots com a mascotes personals. Un dels que va cridar especialment l’atenció va ser un “robot foca”, és a dir, una foca blanca molt simpàtica recoberta d’un càlid pelatge que amaga infinitat de sensors. Segons s’acaricia l’animal, la màquina percep el tacte i respon amb sons i moviments agraïts dels ulls, de la cara o del cos. Un envoltori de companyia per “amagar” uns mecanismes d’altíssim nivell tecnològic. Mascotes que en països d’alt poder adquisitiu s’estan venent de forma important.
A la sessió de l’AUGA de la setmana vinent, recordarem els 10 anys de l’Oratori que celebrava el mil·lenari d’Igualada, amb música de Valentí Miserachs i lletra d’Antoni Dalmau.
auga_robotica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.