Entendre el Raval i entendre el perquè

Enric Canet -biòleg, educador, escolapi i força present als mitjans audiovisuals- va venir a l’AUGA com a Director de Relacions del Casal dels Infants del Raval de Barcelona.
Canet va tenir l’encert d’explicar amb claredat i concisió l’origen de la pobresa endèmica del barri. Uns orígens de més de set-cents anys que no s’aconsegueixen revertir.

Als primers emigrants procedents de les comarques catalanes que rep Barcelona per culpa de les males collites, s’hi afegeixen successives onades vingudes d’altres llocs peninsulars i fins arribar a les actuals procedents d’Àfrica, Àsia o Sud-Amèrica. I aquestes últimes incorporacions tenen un procés d’acollida encara més complicat.

Els infants que atén actualment el Casal son nascuts aquí, però encara son percebuts com a “immigrats”; mentre que ells se senten naturalment “d’aquí”. Aquesta contradicció els fa insegurs en la seva condició ciutadana.

Canet va explicar de forma amena i simpàtica com treballen al Casal d’Infants, la seva aportació a d’altres Casals de l’entorn metropolità de Barcelona, quins són els serveis que poden oferir als infants…

Dilluns que ve, Jordi Segura ens parlarà de la Batalla de Prats de Rei.

auga_raval

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.