Les músiques del 1714, amb el professor Joan Vives

L’AUGA proposa una òpera el proper dilluns 16 de juny, per cloure el curs 2013-2014. El Cor d’alumnes del taller d’Òpera Artístic de Vilanova del Camí interpretaran El duo de la Africana, una sarsuela que, excepcionalment, comportarà la venda d’entrades.

L’AUGA va comptar aquest dilluns amb una conferència sobre la banda sonora del 1714, arran de la Guerra de Successió. La xerrada, a càrrec del professor d’història de la música i divulgador musical Joan Vives, es va fer coincidir amb la celebració dels actes del Tricentenari.

Les paraules de Joan Vives, divulgador a través de Catalunya Música, van omplir el Teatre Municipal de l’Ateneu, en una conferència que va versar sobre de quina manera la guerra va propiciar la creació d’obres musicals, per poder celebrar victòries o derrotes a través de la música.

El també flautista de bec, Joan Vives, va tancar la xerrada amb fragments d’òperes, tedèums i altres peces, perquè el públic pogués escoltar-los després d’haver-se fet la idea del context en què van ser composats.

‘El duo de la Africana’ / Amics de l’Òpera d’Igualada

El Cor d’alumnes del taller d’Òpera Artístic de Vilanova del Camí interpretaran al Teatre Municipal l’Ateneu El duo de la Africana. Una sarsuela en un acte de Manuel Fernàndez Caballero, que es va estrenar a Madrid el 1893. Un text que gira al voltant de la recreació d’un assaig, preparació i representació de l’opereta l’Africaine de Meyerbeer per part d’una companyia d’òpera de segona fila. La música, la passió, la temptació, la infidelitat, la gelosia, l’avarícia o la mediocritat són alguns dels ingredients d’un entremès còmic que acaba en un caos total.

El concert és organitzat pels Amics de l’Òpera d’Igualada i l’entrada val 3 euros per als socis d’AUGA i 8 per a la resta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.