De Roma a Santiago: 2.832 quilòmetres en 105 dies

L’AUGA convida l’igualadí Salvador Serra per explicar el seu viatge a peu

Més de 300 persones van escoltar, aquest dilluns 2 de juny, l’igualadí Salvador Serra en la conferència que l’AUGA va oferir al Teatre de l’Ateneu, on Serra va posar en comú el seu viatge a peu des de Roma fins a Santiago de Compostela, seguint el Camí de Sant Jaume.

Salvador Serra va caminar gairebé 3.000 quilòmetres en poc més de 3 mesos, i va transmetre als assistents les vivències d’un viatge a peu, en el que va superar tempestes que van provocar morts, temperatures de fins a -20ºC o grans desnivells imprevistos. Alhora, però, Serra va viure grans postes de sol, boscos, platges i construccions sorprenents

Amb les seves paraules, Salvador Serra va aconseguir que els assistents a l’Aula Universitària per a la Gent Gran (AUGA) fes el Camí de Sant Jaume des de les butaques de l’Ateneu.

1714: les músiques de la Guerra de Successió / Joan Vives

És prou conegut que la Guerra de Successió va suposar un retrocés per a Catalunya, però sovint es desconeix que va tenir un abast extraordinari i amb pocs precedents històrics. Joan Vives, professor d’història de la música i divulgador musical, resseguirà la banda sonora del esdeveniments. Les músiques que van néixer al si de la guerra, fins i tot més enllà de les fronteres catalanes, en són una derivació directa i alhora un dels aspectes menys comentats. Coincidint amb el Tricentenari, aquest flautista de bec ens descobrirà el paper de la música al 1714.

AGENDA

 

1714: les músiques de la Guerra de Successió, amb Joan Vives

Dilluns 9 de juny de 2014

6 de la tarda

Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.