L’AUGA s’obre a la robòtica quirúrgica

L’enginyer industrial Josep Amat va apropar la ciència als assistents a l’AUGA

L’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de l’Anoia (AUGA) va comptar aquest dilluns 19 de maig amb una conferència de Josep Amat, enginyer industrial i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, sobre la ciència robòtica aplicada a la salut.

Josep Amat, guardonat amb una gran nombre de premis i reconeixements arran de la seva tasca com a investigador, va aconseguir connectar amb el públic de l’AUGA ja que, amb un llenguatge proper, va descriure i fer entendre als assistens el funcionament i els  conceptes bàsics de la robòtica aplicats a la salut.

L’enginyer va oferir a l’AUGA una conferència que va comptar amb el suport fotogràfic, unes imatges que van col·laborar a fer la temàtica més entenedora, tot i la duresa d’algunes d’elles, com la d’una pròtesi d’un avantbraç que respon als estímuls del cervell.

Per últim, Josep Amat va concretar els nous objectius i microaparells de la nanotecnologia, la part de la robòtica que substitueix amb molta més precisió les mans dels metges, així com les tècniques laparoscòpiques que permeten investigar amb detall cada racó del cos humà, unes explicacions curioses que van ser rebudes amb molt d’interès pels alumnes de l’AUGA.

La gran promesa del piano / Joaquim Font

L’any passat, l’igualadí Joaquim Font va guanyar el “Premi Intercentros” convocat entre tots els alumnes de les escoles de música d’arreu de l’estat. El seu debut a Igualada, el 3 de novembre passat, va causar admiració. Amb només 18 anys, Font és una de les promeses musicals catalanes i la seva actuació no deixarà indiferent als alumnes de l’AUGA. Actualment, estudia piano al Conservatori Superior del Liceu i destaca que ho deu tot a l’Escola de Música d’Igualada i a la professora Maria Jesús Martínez de Arenzana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.