L’escriptura d’ahir i d’avui amb l’historiador Daniel Piñol, a l’AUGA

Els assistents a l’AUGA van conèixer de primera mà històries sobre l’escriptura a la nostra societat

L’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de l’Anoia (AUGA) va comptar aquest dilluns 12 de maig amb una conferència de Daniel Piñol, doctor en Història i Professor de Tècniques Historiogràfiques de la Universitat de Barcelona,  sobre la història dels llibres, que va omplir el Teatre de l’Ateneu.

Piñol va parlar sobre la cronologia de l’escriptura i dels material i mitjans que la permeten i també va concretar fets i anècdotes que van esdevenir protagonistes, com les imatges antigues d’infants aprenent a escriure. Les fotografies van fer palesa la diferència entre l’educació dels nens i de les nenes durant el segle XIX, ja que a les classes dels nens es veien els pupitres per aprendre a llegir i escriure i a la de les nenes només hi havia cadires, perquè elles només havien d’aprendre a llegir. De fet, ja ho va concretar Daniel Piñol que la consigna era clara en aquella època: “una noia amb una ploma i un paper és molt perillosa”.

L’historiador català també va referir-se a les diverses escriptures que han existit i existeixen, a la dificultat per entendre l’escriptura de segles enrere, ja que per aconseguir-ho requereix una gran feina d’adaptació i també va parlar de la capacitat visual dels infants en el seu aprenentatge de lectura i la seva gran habilitat a l’hora reconèixer el seu nom escrit quan encara no coneixen les lletres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.