L’economia aplicada a la vida quotidiana amb Joaquim Solé

L’economista igualadí Joaquim Solé Vilanova parla sobre economia a l’AUGA

La segona sessió del tercer trimestre a l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de l’Anoia (AUGA)  va comptar amb l’economista Joaquim Solé Vilanova, catedràtic d’hisenda pública de la Universitat de Barcelona. Solé va parlar sobre els diners i les actituds de la societat davant d’aquests, així com de la corrupció a gran escala i també de la “petita corrupció”, com “la falta d’honestedat en molts àmbits o l’aprovació generalitzada de la picaresca”.

L’economista igualadí va demanar a les famílies que omplien el Teatre Municipal de l’Ateneu que procurin donar valor a l’ensenyament “més estricte”, i que es reconegui així que ni joves ni grans han de normalitzar el fet de copiar els exàmens o el fet de fer trapes en jocs o competicions. Per altra banda, Solé Vilanova també va apel·lar als assistents que ensenyin a administrar les pagues i a no malgastar els estalvis amb despeses poc necessàries. Per ajudar a entendre aquest consell, l’economista va mostrar en imatges el cost que representa pagar amb la targeta de crèdit a terminis.

Per acabar la conferència, Joaquim Solé Vilanova va posar èmfasi en la importància de fixar-se en les accions de l’Ajuntament quan s’apropen les eleccions municipals. “No és millor Ajuntament el que més fa, sinó el que fa el que convé amb els diners mínims. Avui en dia caldria votar els ajuntaments que estan eixugant els deutes amb què han trobat la seva ciutat que no els que segueixen fent polítiques d’aparador”, va constatar Solé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.