Laureà Pagarolas descriu els sistemes de datació

Els calendaris de la Península Ibèrica van centrar la conferència de Laureà Pagarolas, dilluns passat al Teatre Municipal l’Ateneu. El director de l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona va descriure als alumnes de l’AUGA els sistemes històrics que hem fet servir per regular el pas del temps. El doctor en història medieval, arxiver amb més de trenta anys de professió, va captar l’interès dels assistents.

Pagarolas ha dut a terme un estudi profund de les diverses mesures del temps, que considera una necessitat ineludible per fer bé la seva tasca d’arxiver. Hi ha documentació diversa arreu que és prèvia a la implantació del calendari actual; en conseqüència, sovint cal adaptar la data assenyalada en cada document per poder-la fer equiparable al nostre sistema actual, als nostres dies. Pagarolas també va explicar diverses curiositats: que l’actual calendari es va introduir abans al Bisbat de Vic que a la resta de la Península Ibèrica; o bé, que el calendari dels Reis Francs -el que es devia utilitzar a les nostres comarques centrals- va persistir fins el segle XII.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.