Mireia Sabaté descobreix “La Llacuna recupera”

Mireia Sabaté va explicar dilluns passat a l’AUGA el projecte “La Llacuna recupera”. Una iniciativa per socialitzar el patrimoni patrimoni històric i arqueològic que ha arrelat amb força en aquest poble anoienc. Gràcies al treball col·lectiu de professionals, entitats, veïns i ajuntament, La Llacuna compta avui amb un embrió del futur museu municipal.

La jove arqueòloga, una de les impulsores de “La Llacuna recupera”, va explicar als alumnes de l’AUGA les claus i resultats del projecte. A partir d’un pressupost de zero euros, La Llacuna compta des de fa pocs anys amb una sala amb vitrines ubicada en dependències municipals, on s’exposa i explica una part de les troballes aconseguides fins ara. Una interessant exposició feta a partir d’aportacions voluntàries de materials i hores de treball.

Els jaciments ibers del terme de La Llacuna ja van ser excavats i ben catalogats als anys cinquanta, amb troballes com habitatges, ceràmica i restes de teixit, sense oblidar diverses pintures prehistòriques. Als anys vuitanta, les excavacions es van centrar en la granja cistercenca d’Ancosa. Sabaté, llicenciada en Belles Arts, va saber transmetre el seu entusiasme pel projecte. La van acompanyar autoritats locals i molts llacunencs entre el públic, així que tot fa pensar que “La Llacuna Recupera” seguirà fent un llarg camí i una aportació important a la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.