Toni Olivé explica els reptes de la reindustrialització a l’AUGA

La primera sessió del trimestre i de l’any va començar amb força dilluns passat a l’AUGA, a càrrec de Antoni Olivé. Amb la conferència “Tornarà la manufactura a Occident?”, l’economista igualadí va analitzar la reindustrialització a nivell global i local, davant l’atenta mirada d’uns quatre-cents assistents al Teatre Municipal l’Ateneu.

Olivé va descriure els punts a favor i en contra d’aquest possible retorn de la indústria a Europa i, com és natural, a l’Anoia. El doctor en direcció d’empreses i professor de l’IQS (Universitat Ramon Llull) va explicar els parers i pronòstics de personalitats i mitjans de tot el món. El possible retorn de la indústria és, de fet, la pregunta que més interessa els Estats Units des de l’any passat.

El ponent va enumerar els condicionants perquè la producció industrial pugui retornar a l’estat espanyol. I com el públic va deduir, actualment no se’n compleix pràcticament cap. Lluny d’aquests requisits, disposar del preu de l’electricitat industrial més car d’Europa. En qualificar de XXXXX els directius de les companyies elèctriques, Olivé va rebre un espontani i sonor aplaudiment. El professor també va exposar les noves formes i nous llocs de treball nascuts d’avenços mecànics, neumàtics, informàtics, mèdics i científics. Ho va fer a partir de diversos exemples, com la robòtica i l’automatització, o la fabricació additiva basada en la impressió 3D.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.