Carles Crespo explica l’univers d’Enric Miralles

Carles Crespo va explicar l’univers del reconegut arquitecte Enric Miralles, dilluns passat a l’AUGA. L’arquitecte municipal d’Igualada va seguir el fil conductor del Cementiri Nou d’Igualada de la ciutat per resumir alhora l’arquitectura mundial actual, davant quatre-cents assistents al Teatre Municipal l’Ateneu que li van reconèixer l’esforç pedagògic.

Crespo va explicar diversos aspectes del cementiri i alhora parc igualadí dissenyat per l’equip d’Enric Miralles i Carme Pinós, com el naixement, l’elecció de l’equip que en va fer el projecte, la direcció de l’obra o els eixos i dels detalls d’aquesta admirada obra. L’arquitecte igualadí va anar teixint el repàs de la gènesis del cementiri i, alhora, de l’acció passada, present i futura dels arquitectes i equips d’arquitectes que hi han intervingut.

Carles Crespo i Jaume Ortínez
Carles Crespo i Jaume Ortínez

Va recordar la mort prematura d’Enric Miralles, enterrat al Cementiri Nou d’Igualada, abans de mostrar imatges del Parlament d’Escòcia a Edimburg, que ha esdevingut l’edifici més visitat d’aquest país. De l’ Equip EMBT (Enric Miralles-Bernadetta Tagliabue) en va mostrar les realitzacions més atrevides.

Una conferència on també es va abordar la dissolució de l’equip d’arquitectes i la trajectòria posterior de Carme Pinós en solitari, qui va continuar amb una projecció internacional remarcable sobretot a sud-Amèrica. Allà hi trobem edificis importants en què s’endevina, en algunes formes, la petjada iniciada al Cementiri Nou d’Igualada. De Pinós és el nou edifici del Caixa Fòrum que s’ha d’inaugurar aviat a Saragossa.

8 Cementiri E Miralles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.