La televisió del futur a l’AUGA

El Dr. Josep Ramon Casas va avançar els secrets de la televisió del futur als alumnes de l’AUGA, el passat 28 d’octubre al Teatre Municipal l’Ateneu. Aquest enginyer de Telecomunicacions i professor de la TelecomBCN de la UPC va explicar davant uns quatre-cents assistents i amb llenguatge planer com la incorporació creixent l’espectador serà una de les novetats que es generalitzaran.

Les seves primeres paraules van ser per dir que avui ja no sap definir què es la televisió, ja que per a veure un determinat fet que s’està produint a certa o molta distància poden emprar-se diferents mitjans amb diferent tecnologia. Així, una retransmissió es pot fer pels canals televisius que hem conegut fins fa uns anys, via Internet o bé amb cable o satèl·lit, a més d’aparells amb recepció per aquestes dues últimes vies.

Des de casa estant i asseguts al mateix sofà, el Dr. Casas va destacar que cada cop més els pares miren la televisió mentre els fills interactuen amb Internet des del portàtil. Els més joves poden fins i tot veure sèries televisives abans de la seva emissió per un canal tradicional de televisió. De fet, el consum televisiu en línia creix cada dia més i moltes sèries nord-americanes guanyen adeptes, sovint sense que arribin a emetre’s mai a casa nostra.

Josep Ramon CasasCasas és un expert en projectes europeus en el camp de l’anàlisi d’imatge, interfícies multi-modals i les sales intel·ligents, que actualment és responsable del projecte MuViPro i del grup de recerca consolidat sobre Processament d’Imatge i Vídeo (GPI-UPC).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.