Un emotiu adéu després de vint anys

Magí Puig va protagonitzar la inauguració oficial del curs 2013-2014 d’AUGA al costat de la filòloga Laura Borràs, dilluns passat al Teatre Municipal l’Ateneu. El president sortint i la junta que l’ha acompanyat durant vint anys van rebre un públic i massiu homenatge d’agraïment per la seva dedicació a l’entitat. Va ser abans d’una conferència sobre la importància de la lectura a càrrec de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, molt aplaudida pels quatre-cents assistents a l’acte.

L’AUGA va nomenar Magí Puig com a president d’honor de l’entitat, fent-li entrega d’una placa que va ser lliurada per l’alcalde d’Igualada, Marc Castells. «Va ser molt emocionant, em vaig impressionar», diu Puig, que destaca que «l’AUGA ha donat a la gent gran l’oportunitat d’estar al dia i d’instruir-se en temes ben diferents», l’objectiu bàsic de la seva fundació. «Per a la gent gran és beneficiós treballar amb el cap i amb els peus, llegir i moure’s. Això ens ajuda molt», afegeix Puig, també impulsor del Museu de la Pell i del CECI, entre d’altres, o autor de diferents llibres d’història local i comarcal.

L’inici de la sessió també va servir per oficialitzar el relleu a la junta d’AUGA, presentant el nou equip presidit per Jaume Ortínez als socis. També hi van assistir Àngel Soteras, responsable de Serveis Personals del Consell Comarcal de l’Anoia; Anna Bacardit, regidora d’Ensenyament i directora de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada; i Muntsa Lamúa, presidenta d’Afopa, entitat que aplega les aules d’extensió universitària per a la gent gran de Catalunya.

Llegir per entendre
Per la seva banda, Laura Borràs va impartir la sessió lectiva, defensant la importància de la lectura i les humanitats, per saber interpretar i poder pensar el nostre present. La intervenció va agradar molt, ja que va ser molt aplaudida i es feu curta per a molts assistents. Tot i les moltes xerrades que fa arreu del país, la doctora en Filologia Romànica va quedar sorpresa per l’acollida: «Ha estat emocionant parlar davant d’un teatre ple a vessar i amb unes cares de tant d’interès! Més de 400 ments i cors oberts al coneixement. Brutal!»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.