Un emotiu adéu després de vint anys

Magí Puig va protagonitzar la inauguració oficial del curs 2013-2014 d’AUGA al costat de la filòloga Laura Borràs, dilluns passat al Teatre Municipal l’Ateneu. El president sortint i la junta que l’ha acompanyat durant vint anys van rebre un públic i massiu homenatge d’agraïment per la seva dedicació a l’entitat. Va ser abans d’una conferència sobre la importància de la lectura a càrrec de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, molt aplaudida pels quatre-cents assistents a l’acte.

L’AUGA va nomenar Magí Puig com a president d’honor de l’entitat, fent-li entrega d’una placa que va ser lliurada per l’alcalde d’Igualada, Marc Castells. «Va ser molt emocionant, em vaig impressionar», diu Puig, que destaca que «l’AUGA ha donat a la gent gran l’oportunitat d’estar al dia i d’instruir-se en temes ben diferents», l’objectiu bàsic de la seva fundació. «Per a la gent gran és beneficiós treballar amb el cap i amb els peus, llegir i moure’s. Això ens ajuda molt», afegeix Puig, també impulsor del Museu de la Pell i del CECI, entre d’altres, o autor de diferents llibres d’història local i comarcal.

L’inici de la sessió també va servir per oficialitzar el relleu a la junta d’AUGA, presentant el nou equip presidit per Jaume Ortínez als socis. També hi van assistir Àngel Soteras, responsable de Serveis Personals del Consell Comarcal de l’Anoia; Anna Bacardit, regidora d’Ensenyament i directora de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada; i Muntsa Lamúa, presidenta d’Afopa, entitat que aplega les aules d’extensió universitària per a la gent gran de Catalunya.

Llegir per entendre
Per la seva banda, Laura Borràs va impartir la sessió lectiva, defensant la importància de la lectura i les humanitats, per saber interpretar i poder pensar el nostre present. La intervenció va agradar molt, ja que va ser molt aplaudida i es feu curta per a molts assistents. Tot i les moltes xerrades que fa arreu del país, la doctora en Filologia Romànica va quedar sorpresa per l’acollida: «Ha estat emocionant parlar davant d’un teatre ple a vessar i amb unes cares de tant d’interès! Més de 400 ments i cors oberts al coneixement. Brutal!»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada