Lluís Foix omple l’Ateneu en la primera sessió d’AUGA

El periodista Lluís Foix va obrir dilluns passat el nou curs 2013-2014 d’AUGA amb un Teatre Municipal l’Ateneu ple de gom a gom. Presentat per l’igualadí i també periodista Rafael Jorba, Foix va desgranar els records d’una vida intensa de treball a La Vanguardia, davant l’atenta mirada d’uns cinc-cents alumnes de l’aula d’extensió universitària.

El «periodista de la Guerra Freda» -com es va descriure- va explicar vivències personals dels conflictes i les guerres on va fer de corresponsal al llarg de molts anys del segle passat. Això el va introduir a fer un repàs per l’actual situació mundial i espanyola, així com per molts i diversos aspectes de la realitat catalana. «És un moment molt interessant però cal diferenciar la voluntat de la realitat i les prediccions en política mai són bones […] Hi ha molt camí per recórrer», va dir, abans de demanar «no trencar la vaixella, que és la convivència.»

Foix també va reflexionar sobre l’economia: «I si parléssim una mica de l’esforç, l’estalvi i les retallades? […] Calen reformes importants per crear riquesa i donar feina a la gent.» El periodista va contrastar els records d’infantesa i joventut d’un noi sortit de Rocafort de Vallbona (l’Urgell) amb els enormes canvis que tots plegats hem viscut. De l’Alsina Graells al Twitter. I el públic que omplia l’Ateneu el va aplaudir amb calidesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.