Isil, les fallers dels Pirineus

Jaume Comas​,​ Faller d’Isil ​(Pallars Sobirà​)​,​ va ser a AUGA per relatar la mil·lenària festa de les Falles dels Pirineus.​ ​Festa compartida amb d’altres 62 pobles pirinencs d’Andorra, Catalunya, Aràn, Alto Aragón, Occitània i França​. ​I, ara, Festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Foc, risc,cansament, poble, família, records,​ ​habilitat,​ ​tradició.​..​ Tradició compartida entre 63 pobles que es desconeixien mútuament fins fa pocs anys en aquesta tradició comuna.​ ​Tradició recuperada arreu. En ple esplendor. En ple solstici d’estiu.​ ​Amb una falla de quinze ​qu​ilos a l’escenari (solen ser de trenta) a punt per baixar encesa el dia 23 de juny per un desnivell de 400 metres, pel bosc i sense camí fresat.

​I la setmana vinent, dins dels actes de l’Estival de Jazz, gaudirem de “El Jazz nostre de cada dia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.