Isil, les fallers dels Pirineus

Jaume Comas​,​ Faller d’Isil ​(Pallars Sobirà​)​,​ va ser a AUGA per relatar la mil·lenària festa de les Falles dels Pirineus.​ ​Festa compartida amb d’altres 62 pobles pirinencs d’Andorra, Catalunya, Aràn, Alto Aragón, Occitània i França​. ​I, ara, Festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Foc, risc,cansament, poble, família, records,​ ​habilitat,​ ​tradició.​..​ Tradició compartida entre 63 pobles que es desconeixien mútuament fins fa pocs anys en aquesta tradició comuna.​ ​Tradició recuperada arreu. En ple esplendor. En ple solstici d’estiu.​ ​Amb una falla de quinze ​qu​ilos a l’escenari (solen ser de trenta) a punt per baixar encesa el dia 23 de juny per un desnivell de 400 metres, pel bosc i sense camí fresat.

​I la setmana vinent, dins dels actes de l’Estival de Jazz, gaudirem de “El Jazz nostre de cada dia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.