Teatre per acabar el curs 22-23

El passat dilluns va finalitzar el curs d’AUGA i el públic assistent va gaudir de l’obra de teatre-forum “Domicili inconegut” de l’escriptora Kressmann Taylor escrita l’any 1938.

L’obra interpretada per Josep M. Roviralta i David Serrano planteja una història del ressorgiment del nazisme a l’Alemanya just abans de la segona guerra mundial. Tracta de dos amics que tenen un negoci d’art als EEUU. Un d’ells decideix tornar amb la família a Alemanya i va assumint de mica en mica els preceptes nazis, mentre l’altre, que és jueu, es queda als Estats Units i a través de la correspondència amb el seu soci i antic amic queda astorat amb la pujada del nazisme i al veure la situació que pateixen els jueus a Alemanya. La relació entre els dos esdevé lògicament irreconciliable i es trenca.

Sorprèn que una obra escrita l’any 1938 tingui la capacitat de, en primer lloc de preveure l’hecatombe que vindria després i en segon lloc, i el més sorprenent, que tingui la capacitat de fer-te conscient de moltes de les coses que passen avui al nostre voltant.

L’obra és una reflexió als totalitarismes. A través de les cartes entre els dos antics amics, l’antiga amistat deriva en odi i venjança quan la situació arriba al límit de dos mons completament enfrontats.