Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)

El passat 17 d’0ctubre a l’Auga es va presentar un muntatge poètic-musical sobre la guerra. La idea i el guió era de Lali Barenys i Carles Bertran. Un recital on s’apreciava la bellesa de la poesia, de la música, de les paraules i i les cançons com a arma de combat. Cal destacar l’extraordinària interpretació de la rapsoda que va conseguir crear moments de gran intensitat emotiva. L’acompanyava Namima amb una veu molt melodiosa i en Carles Bertran en la guitarra i teclat.

El recital pretenia denunciar  les guerres, totes i cadascuna, en totes les seves formes, però no des del lament sinó des d’una actitud de rebel·lió contra el sense-sentit que és la guerra.

Era una denúncia de les Guerres i les seves conseqüències , (exilis, morts, refugiats, repressions) i per això, entra altres paraules van oferir les Corrandes d’exili (de Joan Oliver,)  i testimonis dels refugiats sirians.