Postals d’Igualada a AUGA

Dilluns dia 4, el Teatre de l’Ateneu és tornà a omplir.

Després de tres dies d’activitats de la Mostra de Teatre Infantil fórem els grans els qui ocuparem el magnífic recinte. Tot era a punt com sempre, i com sempre, vàrem fer la sessió amb l’ajut de l’equip que cuida el teatre.

Aquesta vegada fou per parlar i veure “Postals”. Les postals són un document gràfic prou conegut i senzill: un tros de cartolina amb una imatge o una fotografia i un espai per escriure-hi. Però, les postals d’Igualada, més enllà del seu objectiu immediat de ser un mitjà de comunicació, ens permeten descobrir els carrers, les places, els racons, i els edificis de la nostra ciutat.

En primer lloc, la M. Teresa Miret, bibliotecària durant molts anys a Igualada, va explicar l’origen de les “postals”. El perquè, quan i on, s’inicià aquest costum d’enviar-se via correus missatges i lletres ben visibles. Projectà mostres històriques a la pantalla.

Després fou Isidre Quintana qui mostrà, també a la pantalla,  una petita part de la seva gran col·lecció.

Totes les Postals eren amb vistes d’Igualada i editades des de quasi l’inici de la fotografia.

Amb aquesta xerrada, acompanyada de la projecció d’imatges, hem observat detalls de l’evolució i els canvis del paisatge urbà i també de l’evolució de les arts gràfiques igualadines, al llarg de tot el segle XX.