Joel Vidal Alcaraz, la recerca del seu besavi

Joel Vidal , alumne dels Escolapis, fou l’escollit per presentar a AUGA el seu treball de recerca del curs passat.

Un any més l’elecció fou afortunada i confirma que presentar cada curs a Auga un treball de recerca d’algun alumne dels col·legis de la conurbació d’Igualada és un encert. Al llarg d’aquets anys hem pogut conèixer treballs excel·lents amb informacions inaudites sobre el nostre entorn i la nostra història.

Joel Vidal ens explicà la cerca que va fer del seu besavi Alcaraz , que fugí com tants altres milers de ciutadans acabada la guerra civil pel pas de La Jonquera: Els camps de refugiats, la fam, el fred, l’isolament…i tot plegat per anar a parar a Mauthausen. On morí.

Joel Vidal és molt jove , naturalment, i no amagà la seva timidesa davant d’un públic que ja per centenars ocupà les butaques del teatre. Un públic que l’escoltà en silenci i atenció absoluta i que l’ovacionà llargament tant per la recerca com per l’estima que va demostrar envers el seu besavi.