Cleòpatra ha vingut a Auga

El passat dilluns Cleòpatra va ser a Auga.

L’emperadriu egípcia va ser a l’Auga de la mà d’Irene Cordón Solà-Sagalés.

____

Cleòpatra VII Filopàtor, va ser l’última reina d’Egipte, de la dinastia hel·lènica dels Ptolemeu, néixer l’any 69 aC (data aproximada) i va morir l’any 30 aC. La seva vida i la seva mort, així com els seus amors amb els dos personatges romans, Juli Cèsar i Marc Antoni, han servit d’inspiració a través dels temps pels literats i cineastes, fins hi tot ha sortit en les aventures d’Asterix.

___

Irene Cordón i Solà-Sagalés  és Doctora en Arqueologia i Història Antiga per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), té un Màster en Egiptologia per l’Institut Interuniversitari d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la Universitat Autònoma de Barcelona (IEPOA-UAB) i Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB).

Però sobretot, sobretot, una enamorada de l’antic Egipte i de la figura de Cleòpatra. Després d’acabar els estudis en Egiptologia, s’especialitzà en el Dret de l’antic Egipte i molt especialment en els estudis de gènere.

Durant més de 10 anys ha dedicat la seva investigació a la traducció i estudi de documents jurídics on  apareixen dones en una de les parts implicades.

A tot plegat s’ajunta una enorme facilitat de comunicació i un gran coneixement de tota aquell temps i de l’actual estat de totes les restes i llocs que perviuen. Vàrem aprendre molt i molt en una hora.

Tarda memorable per a un públic que ja toca les xifres anteriors a la pandèmia.