Marc Castellnou ens parla d’incendis

ELS INCENDIS DE SISENA GENERACIÓ

Els grans incendis que els últims anys han cremat, en pocs dies, milers d’hectàrees a Portugal, Califòrnia o Austràlia no són cap excepció, sinó una tendència. L’emergència climàtica i l’abandonament de la gestió forestal són l’espurna dels anomenats megaincendis o incendis de sisena generació i Catalunya també corre perill de patir-ne.

Podeu seguir la conferència en aquest enllaç.


Marc Castellnou (Tivissa, 1972), és Enginyer Forestal i Màster en Incendis Forestal. actualment és Inspector del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i cap de l’Àrea del Grup d’Actuació Forestal (GRAF). Compagina la seva activitat professional amb les classes a la Universitat de Lleida i és President del Patronat de la Fundació Pau Costa. És analista de referència d’incendis forestals a tot el món i investigador dels focs que l’assolen.

Va ser premiat el 2015 amb el Safety Award per la IAWF (International Association of Wildlland Fire) als USA. Ha col·laborat en la creació d’equips d’anàlisi d’incendis forestals a Espanya, Portugal, França i Regne Unit. També coordina projectes d’investigació en els camps de la modelització de combustibles, ecologia del foc i gestió d’incendis.