Montserrat Rumbau: “Vivim/llegim Sant Magí”

Una sessió dedicada a Sant Magí de la Brufaganya.

Montserrat Rumbau ens parlarà de “Vivim / llegim Sant Magí”, una xerrada a l’entorn de l’exposició que aquests dies tenim a la Biblioteca Central d’Igualada i la presentació del seu llibre.

Podeu seguir la conferència en aquest enllaç.


Montserrat Rumbau, llicenciada en història antiga i literatura catalana, historiadora i experta en història oral. Durant més de 10 anys la Montserrat Rumbau ha estat recollint dades i testimonis sobre la vida als masos i pobles els darrers 500 anys. El treball que recull vivències explicades per persones de la zona de Sant Magí de la Brufaganya (Conca de Barberà) abans dels anys seixanta del segle XX, i també les vivències d’un munt de gent trobades en els llibres parroquials.

Recollits els testimonis directes i amb una rigorosa recerca als arxius, tot el treball ha estat publicat en un llibre que porta per títol “500 anys de vida rural a Sant Magí de la Brufaganya i entorns”: Pontils, Valldeperes, Vallespinosa, Santa Perpètua de Gaià, Viladeperdius, Montalegre.

En l’obra es reflecteixen les vides de tota aquesta gent anònima, els seus treballs, les seves lluites, els seus patiments, les seves alegries… Perquè totes aquestes vides, amb els seus problemes i les seves dificultats, són les que han anat teixint i constituint els pobles i les ciutats que tenim avui dia.