“Llenguaferits” per David Vila i Jessica Neuquelman

David Vila i Jessica Neuquelman, ens han ofert “Llenguaferits”, una catalano-francesa de Dunkerque i un català de Sabadell ens descobreixen els secrets de les llengües.

Les llengües són un dels grans patrimonis de la humanitat. No només serveixen per entendre’ns, sinó que són uns instruments incomparables d’identificació col·lectiva i de cohesió social i, alhora, maneres úniques i genuïnes de veure el món. Així, cada cop que desapareix una llengua, desapareix també una cosmovisió. I els catalans, de llengües en situacions complicades, en sabem una mica.

Amb aquesta conferència, a dues veus, expliquem de manera amena i entretinguda curiositats del català i d’altres llengües d’arreu del món amb l’objectiu de despertar la sensibilitat lingüística i, així, fomentar el respecte per totes les llengües i, en particular, pel català.

Jessica Neuquelman (Dunkerque, 1983) és una francesa del nord que va deixar les gèlides terres nadiues per satisfer la seva curiositat lingüística en contrades catalanes.

David Vila i Ros (Sabadell, 1977) és un escriptor i dinamitzador lingüístic que recorre el país parlant de llengua i literatura amb el ferm convenciment que les paraules són la millor eina per canviar el món.