Pere Enciso ens parla sobre l’Agenda 2030

Pere Enciso ens parla sobre l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible.

Els Objectius de  Desenvolupament Sostenible (ODS) són el resultat d’un procés de negociació que es va dur a terme després de la Cimera de Rio+20 (2012), partint de l’experiència adquirida amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

El 25 de setembre del 2015, l’ONU va aprovar l’Agenda 2030, formada per 17 Objectius (ODS) que són objectius universals, integradors i ambiciosos. Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança. Els 17 ODS es concreten amb 169 fites i 230 indicadors d’evolució.