Rescatar imatges de la calaixera

Sessió molt distreta i alhora carregada de coneixements. Va començar amb la projecció d’uns quatre minuts d’imatges d’Igualada filmades fa prop de cent anys i de les quals, Jaume Farrés, va explicar a què i a qui corresponien. Oficis, activitats, llocs, persones, festes i costums van ser recordades i/o conegudes pels assistents.

Desprès es va projectar un documental sobre els Inicis de la Història d’Igualada i el Rec. Un documental filmat fa uns vint-i-cinc anys per Marcial Clotet, professor d’audiovisuals a Blanquerna, per commemorar els Cinquanta Anys del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada. Documental en el que van col.laborar molts estudiosos del CECI i que, per la seva qualitat, contingut i riquesa d’imatges conserva plenament la seva vigència o, fins hi tot, el fa encara més interessant ara que llavors.

Dilluns vinent recordarem la figura de Josep Vidal Cadellans, l’igualadí que -com Laforet, MatuteDelibes,Gironella, etc.-  va guanyar el Premi Nadal però que va morir poc temps desprès d’entrar al cercle dels triomfadors.