A Roqueta amb l’Elisa Vidal

Dilluns va parlar a ​l’AUGA la historiadora Elisa Vidal i Mas. Ho va fer per presentar el primer del sis llibres d’una co​l·​lecció on traurà a la llum els documents conservats de totes les masies de l’actual terme de S​ant ​Martí de Tous ​i també dels antics pobles de Roqueta i Fiol.

L’acte va ser un repàs a la trajectòria d’aquest municipi i a la vida dels habitants de les masies entre els segles XV al XIX. La transcripció dels fets familiars en aquells segles d’aïllament no és igual vista amb ulls de dona. La simple lectura dels documents ens transportava a situacions recents que encara ara és denuncien.​ ​Elisa Vidal va fer una explicació molt treballada i concisa que va endinsar al públic en un període històric d’un lloc proper. Treball seriós i, alhora, enamorat, d’uns indrets coneguts i d’unes persones llunyanes en els temps els cognoms de les quals continuen vius a casa nostra.

–> D​illuns vinent. Jordi Saragossa, el fotògraf que segueix Kilian Jonet, vindrà perquè el puguem seguir, per poder seguir doncs a tots dos…asseguts a l’Ateneu.