Presència a l’Índia

Explicar la feina que des de fa anys fa la Fundació Vicenç Ferrer a l’Índia era l’objectiu de la sessió d’A​UGA​ del passat dilluns. Va comptar amb la presència de Jordi Folgado, nebot de Vicenç Ferrer, que detallà els avenços aconseguits en autosuficiència de moltes comunitats i en l’alt nivell d’assistència medica que la Fundació dispensa, especialment en maternitat.

A​UGA també va voler recordar la feina que alguns igualadins van fer a l’Índia durant molts i molts anys ininterrompudament. Així, Assumpta Marsal va recordar la trajectòria del seu oncle, el jesuïta Domenec Cortadellas que va sortir d’I​gualada el 1930 amb setze anys i no va tornar a veure la família fins a l’any 1973. Cortadellas​ morí a Bombai el 1985. També es va citar al P. Jacint Comas​ ​Gabarró, nascut a Igualada el 1924 i que mor​í​ a Bombai el 1994.

Maria Teresa Nogué, igualadina, va explicar personalment els seus disset anys a l’Índia i afegí que també havia residit vint-i-dos anys a les Filipines, ara sovinteja les estades a Igualada.

–> D​illuns vinent Santi Palazón explicarà la presència de 39 óssos al nostre Pirineu.