Sira Abenoza, l’èxit d’un nou format

Conferencia_Auga_25_setembre_2017

La presència de Sira Abenoza feu que el Teatre Municipal de l’Ateneu s’omplís absolutament. Des de molta estona abans ja es veia que costaria trobar lloc. I, en canvi, Sira Abenoza no va poder ser-hi personalment per un accident sofert que l’ha lesionat en la mobilitat.

Un skype des de casa seva va fer que dilluns la cara de la Sira no fos, per als del segon pis o de les files allunyades de l’escenari un punt difús sinó un rostre gran, viu, enormement expressiu que potenciava el seu discurs. A través de l’skype Sira ens explicà el seu treball al voltant del diàleg i la convivència.

Després es projectà el documental que explica la mediació que Sira Abenoza va fer l’any passat entre els excombatents del conflicte d’Irlanda del Nord. Fou seguit amb moltíssima atenció. Finalment Sira Abenoza es tornà a dirigir al públic des de casa seva i aquest li feu alguna pregunta i un llarg aplaudiment.
La vídeo-presència resultà un èxit que no priva que un altre dilluns pugui venir caminant.

Auga_25_setembre_2017

–> D​illuns vinent, la periodista Ângels Doñate ens parlarà de la vida a la frontera.