Les lliçons de l’arbre de Maig

Marc Talavera va demostrar de ple la seva passió per la biologia i la seva estima pels nostres paisatges. Amb una il·lusió desbordant que s’encomana, va explicar els antecedents immemorials de la Festa de l’Arbre de Maig i les raons de la seva reimplantació a Igualada des del 2012.

I a partir del pi, que és l’arbre que s’enlaira a la Plaça Pius XII de la nostra ciutat, un complet compendi de l’aprofitament de totes i cada una de les parts del pi. De les fulles a les arrels: fusta i derivats, llenya, ungüents, xarops expectorants, remeis per les berrugues, reines industrial, productes tànnics, pinyons, pinyes tendres macerades per a amanides…i un llanguíssim etcètera.

Coneixements que va compartir amb un públic participatiu i involucrat en el tema, que va gaudir d’allò més. A continuació podeu tornar a gaudir de la seva presentació en format PDF:

Auga Anoia

I el proper dilluns Màrius Mollà l’escriptor igualadí supervendes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.