Oficis desapareguts de l’Anoia

Jordi Nadal Feliu, historiador nascut a l’Alta Anoia, va ser a l’AUGA per fer memòria d’una llista molt llarga d’oficis que han desaparegut al llarg del segle XX. Molts d’aquests oficis els havien vist exercir bona part dels assistents a la classe.

Feines que es remunten a deu-mil any enrere han quedat en el record en poc més de mig segle. I, en bona part, per la presència de nous materials. “El plàstic ho va canviar tot”, va dir l’historiador.

Va comentar la quantitat d’espardenyes (70.000 cada any) que és feien a Calaf, i de sabates i espardenyes (50.000) que en el mateix temps es feien a Igualada en el pas del segle XIX al XX. L’elaboració de barrets a Igualada era molt important. També ho era l’elaboració d’aiguardent a tota la comarca.

P1140365

El proper dilluns Jordi Camins ens portarà una de les zones més inexplorades del planeta: l’Antàrtida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.