Bernabé Dalmau descriu els detalls de la muntanya de Montserrat

Bernabé-Ramon Dalmau i Ribalta va repassar la vida monàstica de Montserrat, dilluns passat a l’AUGA. En l’última sessió del primer trimestre del curs 2013-2014, el monjo igualadí va narrar tant els aspectes tradicionals com els canvis viscuts a Montserrat, en una conferència molt seguida per uns quatre-cents alumnes.

El Pare Bernabé va començar parlant de l’incendi i les inundacions del 2000, després de les quals s’han dut a terme reformes com assegurar l’estabilitat de roques perilloses, arranjar camins, millorar la protecció de la vegetació i la fauna, i regular unes 3.500 zones d’escalada.

Dalmau també va parlar del govern del santuari, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, i dels mitjans per atendre els dos milions i mig de visitants per any. Va destacar l’esforç de dels dos-cents treballadors per atendre turistes i pelegrins, remarcant que actualment s’hi reben més visitants russos que de la resta de l’Estat. Alguns treballadors, de fet, ja dominen el rus per poder-los atendre. L’escolania, que aviat farà un concert a Nova York, va merèixer especial atenció: edats, estudis, relacions amb les famílies, sortides a l’estranger…

Dalmau també va parlar de la vida de la comunitat, dels monjos més veterans, les noves vocacions, l’acolliment a qui ho demana i el treball cultural i l’estudi. En aquest sentit, va destacar la projecció exterior de Montserrat: publicacions, enregistraments musicals, aparicions als mitjans o la pròpia web, que ofereix la retransmissió en directe dels actes a la basílica. I la Moreneta, motiu central de l’existència i una vida en comunitat a Montserrat que aviat farà mil anys.

+ Entrevista escrita al portal Catalunya Religió i televisiva a Signes del Temps de TV3.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.