Maria Pau Trayner, una vida de solidaritat

Convidada per AUGA i Educació Solidària, l’escolàpia i feminista Maria Pau Trayner va parlar sobre solidaritat i cooperació internacional, dilluns passat al Teatre l’Ateneu. Amb 77 anys d’edat, Trayner va explicar l’autobiografia d’una veterana en obrir camins de servei i de solidaritat a Catalunya i al Tercer Món, davant uns quatre-cents assistents a una sessió celebrada en el marc de l’Octubre Solidari d’Igualada.

La tasca de Trayner ja era coneguda i es va potenciar als anys setanta, especialment als entorns de Barcelona ciutat, on amb el seu equip van implantar noves formes pedagògiques i de participació en els afers col·lectius. Des d’aleshores, ara jubilada com a mestre de primària de l’Hospitalet, no ha defallit en aquesta tasca, ampliant-la en diversos països pobres de centre-Amèrica. Així, Trayner va explicar vivències de Nicaragua i El Salvador, centrant-se especialment en Haití, país pobre entre els més pobres. L’escolàpia va insistir a demanar un consum responsable, vigilant la procedència i honestedat de cada fabricant.

* Acte co-organitzat amb la Fundació Educació Solidària, inclòs dins l’Octubre Solidari d’Igualada.

+ Entrevista a El Periódico de Catalunya (5.juny.2013)

+ Vídeo de la conferència al CELHospitalet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.