30 aniversari d’Auga

Homenatge a la memòria de Magí puig i a Jaume Ortínez

Aquest curs fa 30 anys de l’inici d’AUGA i la junta actual ha volgut retre homenatge a totes les persones que ho han fet possible i d’una manera especial al sr. Magí Puig que en va ser l’impulsor i president durant 20 anys.

Continuà el relleu el sr. Jaume Ortínez que en va ser president durant nou anys, sense interrompre la programació ni en temps de la pandèmia que es retransmetia pel canal taronja. Fou un acte molt emotiu i de reconeixement amb representació autoritats acadèmiques de la universitat de Lleida. També hi fou present l’alcalde d’Igualada, sr. Castells i altres regidors del consistori, així com el president del Consell Comarcal, sr. Jordi Parcerises i el diputat al parlament català sr. Jordi Riba.

El teatre s’omplí de gom a gom i tothom valorà la llarga trajectòria i la funció social d’AUGA: la de donar resposta a la inquietud cultural de la gent gran que desitja continuar aprenent i estar al dia de la realitat que l’envolta.

Tot seguit, la Sra. Pilar Escuder, llicenciada en humanitats i doctora en gerontologia va oferir una interessant conferència sobre “L’APRENENTATGE PERMANENT COM A FERRAMENTA D’UN ENVELLIMENT ACTIU”.

La conferenciant és una persona molt implicada en la formació de la gent gran i amb molta experiència en aquest sector. Oferí una xerrada molt interessant sobre com envellir bé i anà desenvolupant els conceptes amb una gran simpatia i sentit de l’humor que captivà a tot el públic. Fou, podríem dir, una mena de conferència “teatralitzada”.

Ella, enmig d’una gran desimboltura i expressió corporal, anà deixant un munt de d’idees i de conceptes molt importants per envellir bé, com l’autoacceptació dels canvis físics; l’adaptabilitat a la jubilació com una nova etapa que pot ser ben rica en experiències (si les sabem trobar). També va parlar de mantenir connexions socials( tenir relacions significatives, mantenir una xarxa de suport emocional a través de les amistats i de la família i de participació en la comunitat a través del voluntariat o d’activitats socials). Ressaltà la importància de tenir propòsits i objectius que donin sentit a la vida i facin sentir útil. També feu referència a l’estimulació cognitiva , a mantenir ganes i curiositat per aprendre, a tenir passió per les coses i desenvolupar una actitud positiva envers la vida, sense autocompadir-nos. Comentà que podem i hem ser molt agraïts perquè vivim amb més qualitat de vida que les generacions precedents.

Entre moltes altres coses, donà molta importància a saber cuidar-nos,tant a nivell físic a través d’hàbits saludables com a nivell estètic mirant d’arreglar-se i de fer goig. A l’acabar tothom va aplaudir dempeus davant d’una persona tant singular i autèntica que ens va transmetre molt entusiasme.