La Fundació Camins

El passat dilluns es va donar a conèixer a l’Auga la Fundació Camins. És una fundació social de l’Escola Pia que entre d’altres objectius, com poden ser projectes de cooperació internacional, orientació i inserció sociolaboral a joves migrants o suport educatiu i lleure a infants en risc d’exclusió, estan duent a terme una important tasca humanitària.

La sessió va anar a càrrec de Mariona Ferreres i Aniol Noguera i ens van explicar la tasca educativa que duien a terme amb joves estudiants en situació de vulnerabilitat a la nostra ciutat.

“La Peça”, així és com anomenen aquest espai de trobada dirigit per monitors voluntaris, té la funció d’acompanyar aquests nois i noies en el reforç escolar, però també com espai de socialització i d’acompanyament d’aquests joves en el lleure i en el seu creixement personal.

L’objectiu és compensar les desigualtats socials que hi ha entre l’alumnat degut a la diferent procedència de cadascú. La seva tasca està enfocada a acompanyar aquests joves en tots els sentits i treballar perquè puguin tenir les mateixes oportunitats que la resta dels companys de classe. Hi ha alumnes que es troben desemparats i que no tenen el reforç familiar i és aquí, a La Peça, on troben un espai de trobada, de suport en els aprenentatges de l’escola i de socialització.

A “La Peça” ajuden a 54 nois i noies. Alguns eren present a l’Auga i comentaven les activitats que feien. Una nena va donar les gràcies per la feina que duien a terme els monitors i monitores i ho va saber expressar tan bé que arrencà els aplaudiments del públic.

Des de l’Auga us felicitem pel vostre projecte! Endavant, la vostra feina i el suport que doneu a aquests joves és molt important.