Vincles igualadins del pintor cubista Palau Ferré

El dilluns 13 de juny a les 18h, dues-centes persones van assistir al Teatre l’Ateneu a una conferència organitzada per l’AUGA al voltant de la relació amb la ciutat d’Igualada del pintor, escultor i ceramista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000), de qui se celebra el centenari del seu naixement.

L’acte, que va anar a càrrec de Francesc Marco-Palau, doctor en Història i comissari de l’Any Palau Ferré, va oferir una visió panoràmica de la trajectòria de l’artista figuratiu, conegut com “el pintor que cremava els seus quadres” i el seu paper rellevant a l’art català de la segona meitat del segle XX, tot fent èmfasi en les exposicions destacades de la seva carrera, els anys viscuts a París i les innovadores portades plenes de color que El Correo Catalán va dedicar-li durant els anys setanta.

Així mateix, Marco-Palau va destacar que “a través de l’amistat de Palau Ferré amb el decorador igualadí Josep Vilanova, són nombroses les famílies de l’Anoia dels anys seixanta que disposen a les seves llars de pintures de l’artista”. Obres d’art que, tal com es va detallar dilluns a la conferència, es
troben en ple procés de catalogació i estudi.

L’acte s’emmarca dins de l’Any Palau Ferré, commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya que homenatja el centenari del naixement del pintor.