Francesc Canosa ens parla de Sixena

 

El dia 11 de maig farem una sessió dedicada a Sixena i tindrem amb nosaltres a Francesc Canosa.

Podeu seguir la conferència en aquest enllaç.


Francesc Canosa Farran (Balaguer 1975) és periodista i escriptor, llicenciat en Periodisme i doctor en Comunicació.

Director del magazín LA MIRA.

És autor de el llibre Sixena: la croada de la memòria.

Sixena: la història de Catalunya i Espanya a través d’un monestir

Aquesta no és una història sobre la guerra de l’art. Supereu el quadre del conflicte entre Catalunya i Aragó per les peces artístiques i les pintures murals del monestir de Sixena. Mireu darrere el marc i hi veureu la història de veritat: reis, comtes, papes, soldats, lladres, salvadors, jutges, militars, pintors, polítics, arqueòlegs, falsificadors, bisbes, dictadors, advocats, policies, capellans, monges… Sí, més de vuit segles que mostren el fracàs d’això que s’ha anomenat Espanya, a través de Sixena. El monestir que està enmig de tot. La frontissa de Catalunya i Aragó. Aquí, entre el record i l’oblit, hi viu la memòria. Aquesta és l’obra més valuosa de Sixena i d’aquesta història: la memòria.