Comencem març amb una sessió periodística

El proper dilluns dia 1 de març, farem  una sessió dedicada al periodisme.  Tindrem a Marc Colomer, que ens parlarà de ” Periodisme i veracitat en l’era de la sobreinformació”, i a Joan Valls i Piqué, que ens parlarà de “Periodisme d’ahir i d’avui”.

L’excés d’impactes informatius que ens arriben via diferents canals de comunicació és un terreny adobat a les ‘fake news’, que no són res més que les mentides de tota la vida. És així que esdevé més urgent que mai educar en el consum crític, conscient i escèptic de la informació. Perquè la sobreinformació pot ser paradoxalment sinònim de desinformació i empobriment dels sistemes democràtics.

Marc Colomer i Flores és un periodista català, director de l’Agència Catalana de Notícies des de l’abril de 2016. Va desenvolupar l’inici de la seva trajectòria professional al Maresme, on fou periodista a diversos mitjans locals, entre altres a ComRàdio així com a l’edició territorial del diari El Punt.

Joan Valls i Piqué, igualadí i antic director del Bisemanari Igualada, que segueix col·laborant en la premsa igualadina i a la Revista d’Igualada.